Kako omogućiti sigurnan rast vašeg digitalnog biznisa? / QSS & Veeam event

Prošle sedmice održan je event pod nazivom “Secure Growth of Your Digital Business” koji je QSS organizovao u saradnji s dugogodišnjim partnerom, kompanijom Veeam.

QSS smart it
3 min readMay 30, 2022

#weareqss #smartit #cloudit #QSSSecureCloud #Veeam #ModernDataProtection #CloudDataProtection #cybersecurity #cloud

26. maja je u Sarajevu održan event koji su zajedno organizovali QSS i Veeam. Cilj eventa je prije svega bilo predstavljanje QSS i Veeam zajedničke ponude, te upoznavanje korisnika sa novim Veeam proizvodima kao i QSS Secure Cloud platformom. Pogledajte nekoliko slika sa eventa ispod 👇

Sigurnosne prijetnje danas postaju sve kompleksnije što dodatno komplikuje upravljanje IT infrastrukturom te utiče na sposobnost da se brzo reagira na prijetnje i da se minimiziraju rizici. QSS je kao odgovor na ove izazove, te aktualne sigurnosne trendove razvio i ponudio SecureCloud.

Šta je zapravo SecureCloud? SecureCloud je skup usluga usmjerenih na izgradnju otporne i sigurne IT infrastrukture. Integriše se u bilo koju IT infrastrukturu te omogućava inovativne načine zaštite podataka, štedi novac i povećava dostupnost aplikacija i servisa.

Jednostavnost korištenja, niski TCO, sigurnost, kontrola i pouzdanost su samo neki od benefita QSS Secure Cloud zaštite.

Snažna, moderna zaštita podataka

Na eventu je predstavljena je nova verzija Veeam Backup & Replication v11. 4-u-1 rješenje za sigurnosno kopiranje i oporavak za pohranu snimaka, sigurnosne kopije, replike i kontinuiranu zaštitu podataka u jednom proizvodu.

Veeam osigurava sigurnu i pouzdanu zaštitu za potrebe korisnika u cloud-u, virtuelnom i fizičkom okruženju. V11 je uveo preko 200 novih mogućnosti i poboljšanja. Glavne mogućnosti koje se nastavljaju primjenjivati na tržištu uključuju Kontinuiranu zaštitu podataka (CDP), Hardened Linux Repository, nove mogućnosti Instant Recovery za NAS, Microsoft SQL Server i Oracle baze podataka. Pored toga podrške za skladištenje arhiva u cloud-u kao i rezervne kopije koje pokreće Veeam kao opcije usluge (BaaS) te oporavka od katastrofe kao usluge (DRaaS) su veće nego ikada.

V11 osigurava otpornost za korisnike bez obzira na veličinu organizacije.

Veeam Cloud Data Protection

Veeam-ova platforma za upravljanje podacima u cloud-u dizajnirana je da ubrza poslovnu agilnost kroz automatizaciju osnovnih mogućnosti sigurnosnog kopiranja i oporavka, istovremeno omogućavajući inteligentnu orkestraciju podataka, upravljanje i sigurnost u cloud-u, virtuelnom i fizičkom okruženju.

  • Dostupnost podataka — Jednostavna, fleksibilna i pouzdana sigurnosna kopija i oporavak podataka, lokalno ili u cloud-u.
  • Agilnost podataka — Kako se organizacije bore da upravljaju rastom podataka i usvoje tehnologije u cloud-u, upravljanje podacima je sve važnije za poticanje operativne efikasnosti i pružanje inovacija.
  • Poslovno ubrzanje — Ponovo koristite postojeće rezervne podatke za traženje novih mogućnosti bez povećanja troškova.

Važnost zaštite podataka raste kako količina stvorenih i pohranjenih podataka nastavlja rasti neviđenom brzinom. Kompanije ne mogu sebi dopustiti da dođe do zastoja koji će im onemogućiti pristup važnim informacijama.
U skladu s tim, strategije zaštite podataka se najčešće fokusiraju na mogućnost brzog vraćanja podataka nakon bilo kakvog oštećenja ili gubitka podataka.

Ukoliko želite dobiti više informacija o QSS Secure Cloud-u kao i Veeam softveru kontaktirajte nas!

Follow QSS — smart it:

Website: www.qsscloud.ba / www.qss.ba
LinkedIn: www.linkedin.com/company/qssdoo
Facebook: www.facebook.com/qss.ba
Instagram: we_are_qss

--

--

QSS smart it

We are a leading IT company for Cloud, Software Development, and System Integrations in Southeastern Europe.